Стил

Златен медальон

Златен медальон

Златен медальон

Златна висулка – луксозно бижу, което никога няма да загубят значението си. Каква форма да изберете, коя верига към него ще дойде и с какво да съчетаете любимата украса? Нека учим заедно!

Златен медальон

Видове висулки

Днес в асортимента на всеки бижутериен магазин може да намерите много видове и модели златни висулки за жени. На първо място те са разпределени по предназначение, след това по форма. Най-популярни са различните висулки. Те се различават от кулон факта, че можете да ги носите навсякъде – на гривна, намиращ се на ръка или крак, на брелоке, в чантата, и, разбира се, в областта на шията.

В една верига или гривна може да се затваря веднага няколко суспензии, а висулка обикновено носят в пълна изолация.

Златен медальон Златен медальон Златен медальон Златен медальон Златен медальон Златен медальон

Формата на суспензии са разнообразни, те са геометрични, във формата на сърца, букви, животни, цветя, растения абстрактна фантазийной форма. Обикновено украса, подбрани по стил, за това, че в съчетание с гардероб и всички останали аксесоари.

Златен медальон Златен медальон Златен медальон Златен медальон

Популярни детски кулончики с участието на животни, анимационни герои, герои от комикси. Украса с цветни вложки, покрити с ярки емайл, харесват на младите модницам.

Златен медальон Златен медальон Златен медальон Златен медальон Златен медальон Златен медальон Златен медальон 7 снимка

Медальони – това е отварянето на висулки, в които най-често се поставят снимка на любимия човек.

Златен медальон

И накрая, всички висулки са разделени на две категории – с инкрустации и без тях. От втората категория е ясно – това окачване на всяка форма, изработени от злато, а с първата, ние изследваме по-отблизо.

Преглед на модели с камъни

За начало трябва да се отбележи, че златото е няколко вида, цвета му говори. В природата се срещат само най-популярно – жълто, различни нюанси получават с помощта на различни примеси. Розово и червено получават чрез добавяне на мед. За да получите бяло, сплав се добавят сребро и го покрие родий. От всички видове злато именно това е най-силна.

Златен медальон

С диамантен пръстен

Император сред скъпоценни камъни, гъвкав камък, който е подходящ за момичета с всякакъв вид външен вид.

Смята се, че бижу с диамант трябва да спечели или да получите като подарък, само тогава той ще даде на своя притежател положителна енергия. Да го купя – да станете собственик на „празно“ камък. Така че висулка с диаманти – страхотна идея за подарък на близък човек.

Златен медальон Златен медальон Златен медальон Златен медальон

С топаз

Това се случва в различни нюанси, най-популярни са сините и зелените. Смята се, че топаз на шията може да лекува болести на гърлото и гърдите. От камък на женската енергия, така че той също така помага за удължаване на младостта и красотата.

Златен медальон Златен медальон Златен медальон

С изумруд

Камък зелен, цената на която зависи от наситеността на цвят. Смята се за най-загадъчен и благороден сред всички скъпоценни камъни. Той се кредитира с дезинфектанти, свойства, не е чудно, царе да сложи камък в чаша с вино, ако се опасяваха от отравяне.

Днес го наричат камък, който помага да запазим любовта, затова той е подходящ за подарък на вашия любим човек.

Златен медальон

Със сапфир

Традиционно, това тъмно син прозрачен камък. Днес обаче се срещат и други цветове, които са по-малко популярни. Сапфир притежава успокояващи, релаксиращи и умиротворяющими свойства, така че често се използва за лечение на психически заболявания. Той е подходящ буйным, активни личности, които искат да овладеят на своя характер.

Висулка с този камък е идеалното решение, тъй като се счита, че е необходимо да се носят точно на врата си златен рязане.

Златен медальон Златен медальон Златен медальон

С рубин

Камък на всички нюанси на червено, понякога с примеси на лилаво, един от най-здравите минерали. Агресивен камък, който дарява на притежателя си сила и смелост.

Той е най-подходящ за носене на хората с рискови професии – в съвременния свят това е пожарники, алпинисти, спасители. И рубин може да се носи на тези, които обича активни спортове – ски, сноуборд, сърф, скок с парашут и просто да пътуват много.

Златен медальон Златен медальон Златен медальон

С перли

Тя се нарича „само че замръзнал лунна светлина“, този камък – чудесен спътник за водни знака – Риби и Раци. Той символизира чистота, истинност мисли и постъпки.

Златен медальон Златен медальон Златен медальон Златен медальон

С нар

Червен камък, който е идеален креативни хора, също така е символ на любовта. Смята се, че нар на шията и помага за лечение на белодробни заболявания и болести на гърлото.

Златен медальон Златен медальон

С кехлибар

„Слънчев камък, който символизира здраве, сила и красота. Това е най-силният пазител, който е по целия защитава своя шампион.

Златен медальон Златен медальон

Символично значение

За много хора медальон, който нося на врата си, е от особено значение. Изберете няколко от най-популярните категории:

    Религиозни. За вярващите те не служат за украшение, а талисман, амулет, символ на тяхната вяра, която предпазва и почиства ума от зли мисълта. Например, за християните това е кръст, ангел-пазител или икона, а мюсюлманите носят около врата си полумесец със звезда или сура (откъси от текст от Корана). Астрологически. Знаците на Зодиака, които също имат не само естетическа, а и духовна функция. За много хора служат оберегами, които носят късмет. Романтични. Бижута във формата на сърца, ключиков, на птиците, на крилете на ангела и различни надписи изглеждат много трогателно и служат за чудесен подарък за любимия човек. Сдвоени. Тези висулки се състои от две половини. Те не винаги се отнасят до романтична, защото са не само за любов, но и за приятелите или сестрите си. Могат да се срещнат половини на сърцето, ин-ян, парчета от пъзела и др. За късмет. За всеки човек това може да бъде нещо от себе си, но общоприето се счита за символ на подкова, четырехлистный детелина, опашката на кит и хамсия (ръката на Фатима).

Златен медальон

Стил — това е важно: основните насоки и форми

Елегантни

Изящни малки висулки, украсени със скъпоценни камъни и изтънчени декоративни елементи – swirls, дантела, цветя. Страхотни момичета, които се придържат към този стил в облеклото, подходящ за делови начин.

Златен медальон Златен медальон Златен медальон

В стил минимализъм

Сега, като висулки в модата, те могат да бъдат във всякаква форма, най-често абстрактно-геометрични, но при това да бъдат изпълнени в един много скромен стил. Няма завитушек, цветя и блестящи камъни – това е, нищо повече.

Златен медальон Златен медальон Златен медальон

Асиметрия и геометрия

Към тях се отнасят модели на кръгла и овална форма, една сълза форма, триъгълни, квадратни, състоящи се от няколко геометрични фигури едновременно. От висулки в стил минимализъм се различават по това, че не винаги са издържани в този стил. Могат да бъдат украсени с инкрустации, покрити с емайл – това може да бъде дори откровено кричащее украса, която лесно ще се впише във вашия гардероб.

Златен медальон Златен медальон

На букви и думи

Висулки във формата на първата буква от името никога не излиза от мода. А през миналия сезон дизайнерите отново се върна на мода кулончики с надписи. Най-популярни, разбира се, са имената, подобно бижу, което носеше героинята от популярния телевизионен сериал – Кари Брадшоу. Има и други надписи, носещи в себе си определен смисъл: Love Happy, Pease, Лъки.

Златен медальон Златен медальон Златен медальон Златен медальон Златен медальон Златен медальон

В ориенталски стил

Ориенталски стил – това е лукс, оцветяване, бунт от цветове, причудливи орнаменти и изобилие от скъпоценни камъни. Дълго време са били на мода висулки-йероглифи, днес са актуални изображения на дракон, полумесец или на слънце.

Златен медальон Златен медальон Златен медальон Златен медальон

Флористические

Висулки, вдъхновени от флората е разнообразна. Това може да се цветя и листа, плодове (плодове и дори зеленчуци), дървета. Те винаги са били на мода и никога няма да загубят значението си.

Златен медальон Златен медальон

Анималистические

Медальони с изображение на животно – още една популярната тема, която е актуална по всяко време. Най-често момичетата избират медальони с изображение на делфини, костенурки, рибки, пеперуди, коне, гущери.

Златен медальон Златен медальон

Вярно е, че съвременните бижутери, радваха ни и по-необичайни декорации, например, под формата на бухал, зебри, пингвин, панда. Всеки може да намери кулончик си на вкус.

Златен медальон

Правилно подбираме верига

За носенето на кулон е важно да се верига изкривява във всички посоки, както и окачване може свободно по нея да се движите. Така че, от разнообразието плетений, по-добре да се предпочитат крученому, якорному или панцирному – те издържат дори тежки медальони. Придържайки се към този принцип, по-добре да се откаже от широки вериги с гъста плетением. Тази верига ще изглежда тяжеловесно, почти неподвижно лежи на гърдите. Красиво, ако кулончик свободно да се движи, а верига колышется по време на движение.

Специалистите съветват първо да купи верига, но, ако висулка вече имате, изберете към него верига в съотношение тегло на 1:1.

Златен медальон Златен медальон

Мнозина предпочитат гумена шнурам. Те са с различна дължина, със златни инкрустации или без тях – само със златен замочком. Тяхното основно предимство е ниската цена, но е важно да се отбележи, че не всички кулонам те са подходящи. Ако имате изтънчено бижу под формата на цветочка или лек модела, по-добре да го нося на веригата. Но гума е идеална за кулону геометрична форма.

Златен медальон Златен медальон Златен медальон Златен медальон

В този сезон на мода са влезли изискани кулончики на леске-невидимке. Това е миниатюрни камъчета-кристали, които в съчетание с прозрачни въдица изглеждат много впечатляващо. Разбира се, тежък и груб висулка от него се носи не си струва.

Златен медальон Златен медальон

С какво се съчетава окачване?

Висулки, в зависимост от техния стил и форма, се съчетават с всякакви дрехи. Всичко зависи от ситуацията. На работа да се носят риза, блузу или водолазку. Печеливш вариант – украса геометрични или абстрактни форми, украшенное класически перли или диамантен пръстен.

Златен медальон Златен медальон

Ако носите кръст или медальон със знака на Зодиака, по-добре да го скриете под дрехите си – това е твърде лично.

За вечерно излизане подходяща вечерна рокля с дълбоко деколте, гащеризон-ромер или брючный костюм и суитчър с дълбоко деколте. Такова украшение може да се допълни с ефектен висулка с россыпью скъпоценни камъни.

Златен медальон Златен медальон Златен медальон Златен медальон

За срещи с приятели и за почивка подходящ за всяка, предпочитана от вас облекло. Ако това е риза, дънки и кецове, изберете сдържано украса в стил минимализъм. Пускането на рокля или сарафан, дополните начин на кулончиком с участието на kitties или цветочка.

Златен медальон Златен медальон Златен медальон Златен медальон

За довиждане изберете красиво романтично рокля-пола с блузой. Украсете облекло висулка във формата на сърце или ав – така ще продемонстрируете избраннику, че са готови за нова връзка.

Златен медальон

Comments are Closed

Theme by Anders Norén