Рокли

Пола шопенка: с какво се носи и как се шият

Пола шопенка: с какво се носи и как се шият

Пола шопенка: с какво се носи и как се шият

Най-подходящи модели днес са нестандартни фасоны, които са в състояние да привлекат към себе си вниманието на околните. Такъв, със сигурност ще е пола-шопенка. За необичаен вид в ежедневието той ще дойде като не може между другото, създавайки около вас атмосфера на вълшебната приказка.

Малко история

За сметка на airness пола-шопенка много прилича на балетна пачка. Тази асоциация се състои не е напразно, защото името си е получил именно от театрална сцена.

Произведения на великия Фредерик Шопен, поставени на балетна сцена, никога не разбирахме без буйни въздушни поли малко под коляното. Костюми на танцьорите, че стройни крака под многопластова пола, само малко приоткрывая им по време на пируэтов.

Модерните модни тенденции, като знае, че са много обичат да заемат интересни модели от изкуството и да се върне към стария си начин, и в резултат на това днес виждаме не само на балетна сцена, но и на модния подиум.

За кого е подходящ?

При избора на модел шопенки трябва да се съсредоточи на първо много си комплекцию, защото отива на тази пола далеч не е всичко. Само в много снажен момичета, тя ще изглежда страхотно.

Визуално пола добавя обем, както и, ако считате, че си форма, далеч от идеалното, най-добре помисли за друг вариант поли, например, на един слой звънец.

загрузка...

Дължина

Модел на тази шьется по крою поли-на слънце или на камбани, най-често от лек и въздушен фатина.

Дължина поли се избира в зависимост от предназначението. Къс, за да проверите за забавно парти, туризъм пазаруване или почивка на плажа, а за модел на коляното или малко по-дълъг ще бъде подходящо за обличане на романтична среща.

В работен вариант на полата-шопенка почти не е подходящ, освен за офиси, където дрес-код е свободен или изобщо липсва. В този случай подходяща дължина на midi.

В дължина на мини има и недостатък. При това, че този стил е свързано с много слоеве, те имат свойството да скача при движенията, което може да изглежда не много естетичен. Такива фасоны са подходящи само за много смели, и младите момичета, които не се притесняват от тялото си.

Още един нюанс: къса пола се облича само с тънки крака. За съжаление, обладательницы О-образни крака могат да си позволят само дължина не по-кратък от средата на прасците.

Цвят

Тъй като пола-шопенка е представител на балетен свят, а след това и цвят, тя трябва да има съвпадение. Обикновено е бял, но е възможно и нежни пастелни нюанси – бежово, опаловый, розово и други подобни.

Но към днешна дата всички стилисти в един глас викат за нестандартности в облеклото, и затова на модните подиуми, започнаха да се появяват многослойни поли от фатина ярки крещящи цветове – лилаво, зелено, жълто, синьо.

Ако предпочитате да се открояват от тълпата и да изненадва околните своите ярки този начин – тези модели са създадени точно за вас.

С какво се носят

Пола шопенка отлично се съчетава с обикновени футболками, с различни цветни или цветни топами, с блузами с дълги или къси ръкави, а също и с блейзерами и обемни пуловери.

Отгоре може да вземете контрастен или сходна цветова гама.

В избора на облекло е без ограничение. Да се носят полушубок, кожено яке или деним яке ще ви кажа времето и повод.

Що се отнася до обувките, освен класическите туфелек, босоножек с различни плетениями, момичета често под полата шопенку обувают кецове, груби ботильоны и ботуши.

В зависимост от выбрануого вас стил, съчетани с чанта и накити. Въпреки това, тук могат да не се страхуват да експериментират.

Семинар: как се шият от фатина?

Ако вместо покупка на готови изделия предпочитате шият си пола от себе си, тогава няма нищо по-лесно! Съберете пола-шопенку изобщо не е трудно.

При правилния избор на плат и е вярно направени мерок можете да направите страхотна пола със собствените си ръце, и тя в нищо не ще се магазинным модели.

Тъканта, от която шьется шопенка – много тънък фатин. Предимството му пред другите материали се състои в това, че той е в състояние да даде готовому продукт високомерие и разкош, а фактура прави кърпа почти немнущейся. При избора на цветове е по-добре да се предпочитат нежни пастельным тонам.

За изграждане на модел вземаме за основа модел „слънце“ или „полусолнце“. Гордостта на продукта зависи от броя на слоеве, така че броят на тъкани трябва да купуват подходящо. Радиус на пълен кръг – това е дължината на полата, и диаметър на вътрешния кръг е равен на полуобхвату талията.

След като образец е построена и детайли поли се изрязват, остава въпросът за малките – да се съберат всички заедно.

За колан, може да вземете отрез еластичен трикотаж, по дължината на съответната обхвату талията. След обтачки ръбове по него нашиваются един след друг всички слоеве поли вътрешен кръг.

За да се пола със сигурност с вас не сползала, отгоре на всички шевове могат да се пригодят широка дъвка.

Долните ръбове тъкан може да не се справи, тъй като фатин не се разпада. За особено шик може на колан от външната страна шият голям лък в тон пола или да направите очите.

Ето и всички, вашата прекрасна пола е готова!

Comments are Closed

Theme by Anders Norén