Стил

Мога да носят злато, сребро, предразсъдъци и правила за комбиниране

Мога да носят злато, сребро, предразсъдъци и правила за комбиниране

Днес много носи сребърни или златни бижута. Обяснението за този по-различен начин за всеки – някои смятат, че благородни метали са знак за материално благополучие, и за други такива бижута носят свещен смисъл. Някои хора смятат, че тези неща носят късмет и помагат при лечението на заболяването. Но съществува мнение, че тези две метални заедно не се смесва. Аргументите са различни. Нека се опитаме да разберем, мога ли да нося злато и сребро заедно?

Предпочитания и предразсъдъци

От незапомнени времена се смята, че златото и среброто са различни енергийни полета. Златото се асоциира със Слънцето, а среброто е с Луна. Тези два скъпоценни метали се различават не само по структура, но и въздействие върху човешкия организъм. Тъй като среброто има свойства:

    успокоява, навежда на размисъл, почивка и сън: да спре възпалителни процеси; има благотворно действа на високо кръвно налягане, за лечение на главоболие.

Gold има противоположни свойства:

    освежава, прави сте готови за действие; ускорява възпаление; полезно за хора с ниско кръвно налягане, се използва в практиката за лечение на сърдечно-съдови заболявания.

Както виждате, и двата метала са абсолютно различни и противоречиви свойства. Така че, от гледна точка на древната наука енергия метали и тяхното влияние върху здравето на човека, злато и сребро, напълно не можете да се носят заедно. Така че избора на декорация, за да вземат предвид влиянието на благородни метали върху процесите в тялото.

Последователите на езотерични учения и астрологията също не се препоръчва да се съчетаят тези два благородни метали едновременно. Ето как те обясняват защо не може да носи златни и сребърни бижута едновременно.

В организма на човека могат да оказват превантивна влияние само на един елемент, и тези скъпоценни метали принадлежат към елемента — слънцето и Луната. Златото е топъл метал, който излъчва светлина и радост, но сребро-това е по-студено, му са чисто и hrustalnoe. В народната медицина рядко използвали комбинация лунни и слънчеви елементи, по-скоро е изключение от правилото. Например, ако искате да направите переполюсовки защитните обвивки на тялото, лечение на заболявания на хора, медиуми препоръчват да се носят в едната си ръка, златна украса, а с другата – сребро.

Понякога „златен кръст“ може да бъде в съчетание със сребърен пръстен или гривна. Това изключение е по-сакрален смисъл кръст не се счита за украса, а по-скоро религиозен, духовен атрибут.

В допълнение към споменатите по-горе фактори, който забранява носенето на златни и сребърни бижута в същото време, още съществуват социални предразсъдъци. Преди злато струва много повече, отколкото сребро, така че можете да си позволите да носите го могат само хора от защитена класове. По-богатите носели сребърни накити. И когато някой носеше като от благородни метали, се смяташе за лош вкус или липса на пари на пълен комплект златни бижута.

Противно на всички правила

Защо да не комбинирате златни и сребърни накити, ние вече знаем. Но често могат да се срещнат жените с сребърна гривна и Златен пръстен или друг накит. Защо всички тези несочетаемые метали? И всичко това е в тенденция на намаляване.

Мода променят не само по отношение на облекло, обувки или интериора на жилища, тя се разпространява дори и на въпроси, свързани с бижута. До добър вкус се смята за носенето на само един вид злато – бяло, жълто или розово. За какво е разговорът, никой не знае, но всички вярват, че носят такива украшения трябва да бъдат разделени. Крахът на тази традиция е появата на бижута с различни нюанси на злато. Сега никой няма да обърне внимание, ако носите един вид златно украшение, или няколко.

Но със сребро докато това не се случи. Въпреки това, любителите на эпатажа решения малко се замислят за възможността за комбиниране на два метали. Често можете да намерите модни дамски сребърни и златни бижута с една ръка. Особено много тънки сребърни гривни, украсени с диаманти, въпреки, че аз не комбинирате този скъпоценен камък се свързва със слънцето, с луната метал.

Правила комбинация от златни и сребърни бижута

За износване на тези две метали съвместно, както вече е описано. Сега нека да поговорим за принципите на изравняване.

За да не изглеждате нелепо и да се чувстват удобно в комбинирането на няколко различни благородни метали, се спазват някои правила:

Не прекалявайте с броя; обединяване на малките и средни бижута; не се комбинират агресивен изделия от злато и сребро, се носят бижута с инкрустации от скъпоценни и полускъпоценни камъни.

От гореизложеното може да се направи извод, че всеки човек, който се осмелява да се носят златни и сребърни бижута едновременно, обадете се на добре развит традиции и стереотипам миналото. Да предприеме тази стъпка, не всички са готови, но това не означава, че винаги ще бъде така. Но ако все пак искате да рискувате, да спазват правилата и да не доведе до объркване за други.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén