Стил

Медальон със снимка вътре

Медальон със снимка вътре

Медальон със снимка вътре

Модни тенденции редовно следват един след друг. Това се отнася както за дрехи или обувки, така и различни дамских аксесоари. В далечното минало са били популярни медальони със снимка вътре, но днес те отново са търсени и актуални.

Малко история

Обичайно обеци, пръстени и медальони са съществували много отдавна. Те са част от гардероба на fashionistas на всички нои. С помощта на такива аксесоари дами очаровывали мъже и подчертае своето природно очарование.

Всяко бижу притежава собствена история и биография. Медальони със снимка не са изключение. Те също видоизменялись с течение на времето. Днес вече никой не помни кой първи път направих такъв интересен аксесоар, но е известно, че прототип за него са висулки на древните народи.

Такива предмети били използвани за защита от зли духове и неуспехи в живота. В далечното минало езичниците се постави на шията камъчета, притежаващи определени сакральными стойности. Обикновено, настойник помещава в частица от кожи на звяра.

загрузка...

Времената са успели помежду си. Променя и външно оформяне на висулки. Те придобиват все по-сложен и нетривиальный вид. Тази интересна нещо, използвани по време на фараоните в Египет. Историята разказва, че самата Клеопатра награждала своите довереници кулонами със скъпоценни камъни, с гравиран във формата на нейно име или на различни изображения.

След това светлината видяха и нестандартни продукти с секретиком. Камъни распиливались на две части и стават подобни на мидата с кухи пространства вътре. Във вътрешната част заливали отрова. Обикновено им слагам стръв на членовете на кралското семейство, попове или близки до него лица

Малко по-късно това изобретение е било изпратено в мирно русло. В бижу бижу стомана се слагат на косата или снимка на любим човек. В това време имена в гимназията се налагаше често да се скрие по определени причини. Такива кулончики согревали душата и помогна на дамите да се справят с любов сексапил изживявания.

Особено такива предмети са важни за моряците. Във вътрешната част те се поставят снимки и кичура коса на любимите си жени и деца. Тези малки неща са единственото напомняне за къща в периоди на дълго пътуване в океаните и моретата.

В края на Средновековието се задействат тези аксесоари са се превърнали в отличителни знаци. Те играят ролята на награди за най-смелите воини и видни придворни личности.

Малко хора знаят, но именно с този на продукта започна своята работа световно известен Фаберже. Първите му творения са форма на суспензии. Но те имаха твърде тежко тегло, така известния ювелиру трябваше да се откажат от тази дейност и да започне производството приказни яйца, които са достигнали до наши дни.

Медальон със снимка вътре

Характеристики

Главната особеност на медальони е тяхната функционалност. Те не само помагат да носите любимите си снимки, но и украсена с много женски образи. Можете да ги поднесе на подарък за любимия човек.

Произвеждат такива аксесоари от различни материали и в различни дизайна.

Продуктовата гама на

Модерните дами могат да се вземат за себе си абсолютно всяка обстановка.

Специално за тях се издават напълно различни варианти на тези висулки: от класически до необичайни:

  Къса и дълга верига; Миниатюрен, среден или голям размер; Производство чрез нетиране; Висулки – символи, които играят ролята на амулети или амулети.

Съществуват и варианти, в които може да се поставят до осем снимки. Те имат по-сложна конструкция и дизайн.

Бясна популярност се ползват за декорация във формата на сърце. Такива медальони предпочитат пускането на влюбените дами, които искат да демонстрират топли чувства своя възлюбен. Такива копия се наричат кулонами – неразлучниками.

Съвременните производители произвеждат оригинални медальони във формата на различни животни, цветя, растения, насекоми или геометрични фигури. Но на външен вид аксесоари като не играят най-важна роля, защото те са предназначени да напомнят за любимия човек или важно събитие.

Материали

В момента има много материали, от които са изработени медальони със снимка. Те могат да бъдат изработени от лесни и достъпни материали, като например:

  Стъкло; Метални сплави; Дърво; Кожа; Пластмаса.

Особено ефектно изглеждат изделия от благородни метали като сребро, злато или платина. Те не само позволяват да се съхранява сърцето на любимите си снимки, но и ще придадат на образа шик и блясък.

Златни

Особено впечатляващо и да изглежда луксозно златен медальон. Този аксесоар ще ви струва по-скъпо, но неговата устойчивост и външен вид са напълно оправдава цената.

Сребърни

С достойнство и сдържаност в дама ще изглежда сребърен медальон. Той ще даде начин нотки на нежност и елегантност.

Платина

Подобни екземпляри са най-скъпи и луксозни. Те са идеалното решение за богата и бизнес дами.

Висулка в подарък

Тази обстановка ще се превърне в чудесен подарък. Не си представят колеги, соседкам или познати. Този медальон може да даде само специален човек, на когото иска да покаже своето топло отношение.

Правилно подбран аксесоар трябва да бъде оригинален и незабравим подарък, който е подходящ както за мъже, така и жени. Такова интересно нещо ще красят на притежателя и му напомня за любимата дама или приятен момент.

Тази обстановка може да даде на Нова година, рожден, Ден на влюбените и 8-ми Март.

С помощта на отварящи кулон може да се призная за чувствата си. За това си заслужава да инвестират вътре миниатюрен бележка с всички важни думи и признаниями и представи своя предмет на обожание.

С какво се носи?

Женски образи стават все по-атрактивни и привлекателни, ако ги допълни с оригинални аксесоари. С тази задача лесно се справят прекрасен медальон със снимка. Препоръчва се събере такова изделие, което ще се слее със стил и цвят на дрехите.

Такива медальони са универсални и могат да се носят почти по всеки повод и по всяко време на деня. С тях можете да украсите бизнес костюм, вечерен тоалет и ежедневни ансамбъл за обичайната си разходка или почивка сред природата. Необходимо е само да изберете правилния аксесоар, който ще е гармонировал със стила на облекло, оттенък на кожата, цвят на очите и косата.

  За вечерните комплект се препоръчва да се вземат бижута украса, състояща се от благородния метал и различни камъни. Особено хармонично ще изглеждат копия на чист веригата или тънък съвсем малък. Самият медальон може да е голям, но не губи от това своята елегантност.

  За дамите, които обичат етнически стил, струва си да изберете аксесоар от всякакви естествени материали. Особено ефектно ще изглеждат кожени или дървени висулки. Те трябва да бъдат изпълнени в същия дух, че и дрешки.

  За по-строг костюм в бизнес стил се препоръчва вземете кулончик малки размери. Най-хармонично ще изглеждат лаконичен изделия, изработени от сребро без допълнителни вложки. Чудесно изглеждат и декорация с малки камъчета, не привлекающими вниманието към себе си.

  За отдих е по-добре да се запасите евтини медальонами от разноцветного пластмаса или стъкло. Ефектно ще изглеждат и копия, допълнени самоцветами.

  Големи висулки е позволено да носят само върха на патрул, или в вырезе блузи (ризи). Миниатюрни продукти, така да използвате не си струва, тъй като те могат да „загубени“ дори на фина кофточке.

Comments are Closed

Theme by Anders Norén